„Guvernanţii de la Chişinău şi Kiev înţeleg foarte bine mesajele partenerilor de dezvoltare. Din păcate, nu cred că se va schimba situaţia în ţările noastre dacă nu vor fi schimbaţi oamenii, dacă nu vor fi excluşi oamenii care boicotează reformele. E foarte greu să schimbi viziunea unor oameni cu vechime în sistem. Lor le place să rămână totul aşa cum este”, a declarat Aivaras Abromavičius în cadrul unui interviu pentru Report.md.

Referindu-se la măsurile anticorupţie, fostul ministru de la Kiev a menţionat că acestea vor da rezultate numai dacă se va pune accent pe supremaţia legii.

„Lupta contra corupţiei este un proces dificil care implică multe eforturi. Cred că se vor vedea adevărate rezultate doar când se va pune accent pe supremaţia legii, când sistemele judiciar şi cel penal vor fi corecte. Nici o ţară nu se va dezvolta şi nu va înregistra rezultate în procesul de prevenire şi combatere a corupţiei dacă în capul mesei nu va fi pusă legea. Şi e valabil pentru toate domeniile – atât în afaceri, cât şi în ceea ce priveşte ocrotirea sănătăţii sau educaţie”, a adăugat Aivaras Abromavičius.

Reporter.md precizează că Aivaras Abromavičius este ucrainean de origine lituaniană. În anul 2014, a fost numit ministru al Economiei şi Comerţului. În luna februarie curent a demisionat, acuzând puterea de la Kiev de faptul că blochează reformele în domeniul combaterii corupţiei.