„Eu am fost ţinta atacurilor acestui regim pe parcursul timpului. Din 2012 am fost supus unor filaje, interceptări telefonice, mi s-au organizat tot felul de anchete penale, s-au depus plângeri împotriva mea la Uniunea Avocaţilor. Iată că le-am depăşit pe toate şi sunt sigur că voi depăşi orice din partea regimului şi din partea celor care dau semne că le este frică”, a mărturisit Năstase în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Pe lângă acestea, preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale subliniază faptul că atunci când vrei să-ţi salvezi ţara, totul devine infim, astfel pentru o asemenea cauză poţi să-ţi sacrifici nu doar libertatea, dar chiar şi viaţa. „Pentru mine a fost clar de la bun început, încă din 13 decembrie că mi-am pierdut liberatatea. Un om deştept spunea că atunci când vrei să-ţi salvezi ţara nu ai cum să nu rişti să-ţi pierzi libertatea, familia sau chiar viaţa”, a spus Năstase.
 
Amintim că Andrei Năstase a anunţat anterior că este urmărit zilnic de maşini cu numere transnistrene şi de maşini ale MAI, că i se ascultă telefoanele, i se sparge poşta şi chiar îi este supravegheată şi casa, iar decizia de a-şi muta familia din Republica Moldova a fost luată în urma mai multor ameninţări.