Potrivit lui, rezultatele sondajului realizat de National Democratic Institute l-au înfuriat pe Plahotniuc şi în consecinţă holdingul media a început atacurile împotriva Platformei DA şi împotriva lui Andrei Năstase.

Vă prezentăm mai jos mesajul integral al membrului Platformei DA:

Unele media au încercat să evite rezultatele ultimului sondaj. Holdingul lui Plahotniuc, în general, nu a prezentat această informaţie. Însă acest sondaj a fost comandat de către agenţia guvernamentală din SUA, pe care nu o poţi acuza că are vreo afecţiune faţă de Platforma DA.

După părerea mea, ocuparea primului loc de către partidul socialiştilor este un rezultat interesant. Sunt surprins că după ce a făcut regimul oligarhic cu ideea de integrare europeană în ultimii 7 ani, socialiştii au 16%. Dar uitaţi-vă cine este pe al doilea loc şi cu ce rezultat. Platforma DA cu 14%! Este o creştere de cinci la sută comparativ cu sondajul precedent. Şi acest lucru se întâmplă după ce toată media lui Plahotniuc, după părerea mea, adoarme şi se trezeşte cu gândul de a arunca cât mai multă murdărie în Platforma DA şi în Andrei Năstase. Dacă ar fi posibil, aceştia ar acuza Platforma DA şi de ploile torenţiale din ţară.

Acest sondaj explică recentele atacuri ale holdingului în adresa familiei Năstase, atunci când s-a trecut de latura umană a luptei politice. Oamenii nu au putut protesta în mod normal pe 24 aprilie, fiind încălcate drepturile cetăţenilor la libera circulaţie (la fel şi dreptul cetăţenilor care veneau la Chişinău pentru afaceri). Ei au încercat să ne transforme în criminali.

Au speriat şi arestat activiştii noştri. Nimic nu a ajutat. Plahotniuc, cu siguranţă, ştia rezultatele sondajului şi de aceea, în furie a dat indicaţie să fie lovit cel mai scump lucru pe care îl are o persoană – familia. Ieri am aflat că un protestatar, care a fost arestat în mod ilegal, este interogat pentru a obţine informaţii false ce ar putea fi folosite la arestarea lui Vasile Năstase, frate lui Andrei Năstase.

Noi ştim că propaganda josnică cu lovituri sub centură va continua. Plahotniuc încearcă să ne impună regulile jocului său. El a plecat în America şi a făcut câteva fotografii, gândindu-se că a ajuns la un acord cu Statele Unite şi crezând că noi ne vom opri. Acest lucru nu se va întâmpla! Platforma nu va merge la compromisuri cu Plahotniuc. Platforma nu este un proiect geopolitic sau financiar şi niciodată nu va lăsa oamenii care ne-au creat, oamenii care aşteptă un context geopolitic mai bun. Pentru că oamenii noştri să aibă un viitor mai bun şi o ţară fără corupţie, Platforma este gata să formeze cel mai larg front antioligarhic, care nu va permite instalarea dictaturii Plahotniuc. În caz contrar, vom obţine şi dictatură, şi sărăcie, şi corupţie.

Chiar dacă pierdem câteva procente din simpatiile alegătorilor, să învingă ţara. Această poziţie de  consolidare a societăţii pe care o are Platforma îl provoacă din nou pe Plahotniuc. Televiziunile sale au început să spună că au aflat de la surse apropiate ale conducerii Platformei că Năstase nu va participa la prezidenţiale. Vă spun de asemenea ca sursă apropiată - acest lucru este un nonsens! Năstase se va retrage din cursă doar atunci când va fi format frontul naţional antioligarhic, despre care am vorbit mai sus,  şi când va fi identificat un singur candidat, care nu este un lider de partid, dar este un luptător împotriva regimului actual şi care va avea o reputaţie nepătată. Şi nici o media a lui Plahotniuc nu va putea să-l îngenuncheze. Dimpotrivă! Ce nu ne omoară ne face mai puternici. Noi muncim. Ne întâlnim cu poporul şi noi ştim problemele oamenilor. Noi consolidăm partidul nostru în teritoriu, cu toate că nu avem sprijin financiar, cu excepţia resurselor proprii. Noi suntem proiectul cetăţenilor şi prin urmare vom câştiga!

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.