Acesta a afirmat ă în puzzle-ul ăsta a lui Plahotniuc lipseşte o piesă care se numeşte preşedinte. „Preferabil este să fie piesa total controlată de dânsul. Cred că va fi lansată o candidatură oficială de la PD, din sondaje rezultă că este Marian Lupu, aşa cum a rămas cu 5 %, dar el este cel mai tare pentru că restul sunt la nivel de 0,1%. Candu nu creşte în sondaje absolut, el este sub un procent. Dar miza se va face pe cu totul alt candidat care va fi independent. Să admitem că vine unul, chiar câştigă pe bune, unul din opoziţie, atunci el va fi obstrucţionat absolut. Eu cred că se va juca foarte dur, ca să nu treacă nimeni din opoziţia intransigentă. - Să nu treacă în turul 2? - Da. Sau chiar în cursă, deci cum a fost exclus Usatîi”. Eventual, dintre liderii Partidului Acţiune şi Solidaritate şi Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, eliminat din cursă ar putea fi al doilea, a mai spus analistul politic. 
 
Atât liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, cât şi prim-vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc, nu au răspuns la telefon pentru a comenta declaraţiile analistului politic. 

Menţionăm că declaraţii pe marginea acestui subiect au fost făcute recent şi de către liderul Partidului Platforma DA. Andrei Năstase l-a acuzat pe Plahotniuc de faptul că ar sta în spatele campaniei de denigrare a mişcării protestatare şi a preşedintelui formaţiunii, lansată de instituţiile media controlate de către oligarh, tocmai ca, eventual, să îl scoată din cursa prezidenţială.