Aceştia l-au acuzat pe Octavian Armaşu că, din cauza „politicii dezastruoase de supraimpozitare, supraîndatorare şi de tăiere de investiţii” promovată de Ministerul Finanţelor, 2016 riscă să devină un an al eşecului economic.

„Prognozele optimiste ale Ministerului Finanţelor şi cifrele triumfaliste prezentate de actualul Guvern au devenit vorbe goale la mijloc de an. Aceste cifre trebuiau să ascundă realitatea. Nimic nu se mişcă în economia RM, iar din ţară fug investitorii, mediul de afaceri este sufocat de taxe oficiale şi neoficiale pe care este impus să le plătească birocraţii”, se spune în textul moţiunii.

Totodată, deputaţii PSRM afirmă că Politica fiscală pentru 2016 nu vine să sprijine şi să motiveze funcţionalitatea economiei. Aceştia amintesc şi de memorandumul dintre Ministerul Finanţelor şi BNM prin care miliardul furat din sistemul bancar urmează să fie pus pe seama cetăţenilor.

„Prima dată cetăţeanul a fost jefuit când s-a produs „furtul secolului”, iar a doua oară se dură acum când noi, plătitorii de taxe şi impozite vom fi obligaţi să achităm aceste dobânzi Băncii Naţionale. Acesta este un genocid social”, mai spun socialiştii.

Moţiunea simplă împotriva lui Armaşu a fost susţinută şi de liberal-democraţi care l-au acuzat că promovează politici financiare ineficiente şi că îşi permite deplasări în condiţii de lux pe timp de criză.

„Reieşind din faptul că politicile financiare ale Guvernului nu sunt eficiente, fracţiunea PLDM va susţine această moţiune. Un Guvern votat la miezul nopţii cam greu se obişnuieşte cu lumina. Cunoaştem că personal vă permiteţi să călătoriţi doar cu avioane business class”, a declarat preşedintele PLDM, Tudor Deliu.

Săptămâna viitoare, Parlamentul va examina moţiunea asupra activităţii ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc.