Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a precizat că moţiunea simplă va fi dezbătută în timp de 14 zile.

Deputatul PSRM Grigore Novac a anunţat că moţiunea a fost semnată de toţi deputaţii socialişti. „Spaţiul aerian este neprotejat în urma acţiunilor criminale realizate de Şalaru. Aceste acţiuni au început în decembrie 2015. În acea perioadă ministrul nu putea efectua careva manevre, deoarece Guvernul era în demisie şi era un nou Guvern investit. De aceea, Şalaru a recurs la o astfel de schemă: de a scoate complexele antiaeriene de la balanţa Ministerului Apărării şi Armata Naţională şi de a le transmite la gestiunea şi balanţa Aeroportului Internaţional Mărculeşti. Este o bună întrebare ce are Aeroportului Internaţional Mărculeşti cu complexele antiaeriene, răspunsul este cât de simplu se poate, deoarece anume pe cale aeriană urmau să fie scoase din ţară aceste complexe de tip S125M1”, a declarat acesta, precizând că dispune de multe documente şi dovezi.

„Am primit mai multe sesizări şi scrisori oficiale din de la ofiţeri care au fost concediaţi pentru că nu au fost fideli ministrului Şalaru”, a adăugat Novac.

Amintim că în februarie curent, comuniştii şi socialiştii au înaintat o moţiune simplă împotrivă ministrului Apărării, Anatol Şalaru, însă atunci Parlamentul a respins-o.