Aţi auzit ce problemă au pus concetăţenii noştri pe primul loc la ultimul sondaj? Nu sărăcia, nu lipsa locurilor de muncă, ci „viitorul copiilor”. Şi cum răspund guvernanţii la această preocupare a părinţilor? Organizează sărbători. Cât de repede au decis ca 1 iunie să fie zi de sărbătoare, zi liberă! Ei aşa îşi închipuie că rezolvă problemele copiilor, că se preocupă de viitorul lor. Candu a primit copiii în Parlament şi a răspuns la întrebările lor. Mi s-a părut că au fost aleşi cei mai cuminţi copii din Moldova. Nu l-a întrebat nici unul dintre ei de ce el şi cu ceilalţi deputaţi îşi bat joc de drepturile lor şi ale părinţilor lor, ce face el pentru a opri emigrarea în masă, ce face pentru a opri sinuciderile printre copiii cu părinţii plecaţi la munci. De ce Moldova este o ţară bună numai pentru copiii lui, ai deputaţilor şi judecătorilor, iar pentru ceilalţi copii este o mamă vitregă. 

Nu vreau să credeţi că sunt atât de ursuz, încât nu mă pot bucura de ziua de ieri. Orice lucru făcut pentru copii este binevenit, inclusiv sărbătoarea de 1 iunie. Am trecut ieri prin centrul capitalei şi da, am văzut şi copii veseli, şi părinţi veseli. Dar din păcate, criminalii de la guvernare cu asta îşi iau grija, lor li se pare că ieri s-au ocupat de viitorul copiilor. Ieri nici o televiziune nu a filmat o ştire despre cum câteva vreo zece-douăzeci de copii au părăsit Moldova. Şi nici guvernanţii nu se gândesc la asta. Tot astfel cum nu se gândesc să ajute cu adevărat copiii şi mamele acestei ţări, să oprească această fugă de neoprit din propria ţară, de parcă am fi şi noi în război, ca şi sirienii.

MAI PE SCURT, vă dau cifrele complete prezentate de BBC şi nu le comentez, vă las pe d-voastră să o faceţi: în Moldova în fiecare oră se nasc 5 persoane, mor 6, iar 4 pleacă.