De ce să apară articole critice numai despre dânsul, când ar putea să apară şi despre alţii, de pildă, despre finanţatorul postului nostru Victor Ţopa. Bineînţeles, Plahotniuc ar fi în stare să plătească milioane pentru ca asemenea articole să apară tot în nişte publicaţii importante, ca şi cele care au scris despre el, dar ziarele serioase nu îşi vând prestigiul şi onoarea unor bandiţi ca Plahotniuc. Şi atunci ştiţi ce face el? Ţineţi-vă bine. El îşi pune slugile să inventeze publicaţii străine şi articole apărute ca şi cum în acele publicaţii. Adică să producă nişte falsuri. Vă mai amintiţi, bineînţeles, că înainte de protestul de la 24 aprilie i-a inventat lui Andrei Năstase un blog, în care acesta ca şi cum chema protestatarii la violenţe. Cu vreo două săptămâni în urmă, a inventat un articol publicat pe un site german dedicat de altfel tineretului german.

Eu în cele ce urmează o să mă refer la ultimul fals al lui Plahotniuc, o aşa-zisă publicaţie poloneză. Probabil, unii aţi văzut ieri la toate televiziunile lui ştirea despre un aşa-zis articol publicat pe un aşa-zis site polonez, scris în engleză, care se cheamă „Warsaw Point”. În traducere ar fi „Punctul de vedere al Varşoviei”. Trebuie să ştiţi că da, există o asemenea publicaţie, numai că ea este despre... viaţa culturală a capitalei Poloniei, Varşovia. Prima întrebare care îţi vine, oare ce i-o fi venit unei publicaţii despre viaţa culturală a Varşoviei să scrie despre Victor Ţopa.

Dar lucrurile cele mai interesante abia urmează. Adevărul este că această publicaţie nu mai este funcţională din anul... 2008. Ultimul număr al revistei, nr. 39, a apărut în martie 2008, după care editarea ei a fost suspendată. Ce fac criminalii lui Plahotniuc? Ei trebuie să creeze iluzia că revista ca şi cum continuă să funcţioneze. Şi iau articole de pe diferite alte site-uri, care, apropo, iarăşi, nu au nici în clin, nici în mânecă cu viaţa culturală a Varşoviei şi le plasează pe site-ul respectiv, de parcă ar aparţine site-ului. În realitate, toate textele sunt preluate şi la un simplu click am găsit respectivele articole pe site-urile de pe care au fost preluate. Ei uite că printre aceste articole preluate a fost băgat, bineînţeles, articolul scris de brutele lui Plahotniuc despre Victor Ţopa, articol care ca şi cum ar aparţine site-ului respectiv. Şi-au dat truda băieţii să-l traducă şi în engleză. Şi după ce a făcut trebuşoara asta, Plahotniuc şi-a pus toate televiziunile să facă ştiri despre un articol scris, de fapt, de slugile lui şi apărut pe un site polonez suspendat din anul 2008.

Mai pe scurt, alo, Ambasada Poloniei şi instituţiile de resort din Polonia, alo, cei din Polonia care mai aveţi atribuţie la publicaţia „Warsaw Point”, nu credeţi că trebuie să luaţi atitudine?! Şi alo, instituţii de drept din Moldova, Consiliu Coordonator al Audiovizualului, precum şi toţi ceilalţi, ce ziceţi despre toată povestea asta?... A pardon pentru deranj, ştiu că voi o să vă prefaceţi cu toţii morţi în popuşoi. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.