„În cazul în care fac o prostie cu mâna mea, atunci aş pleca. Însă atât timp cât eu lupt pentru oraş, nu văd de ce aş pleca”, a spus Chirtoacă, la N4.

Edilul capitalei a spus că ar putea să demisioneze totuşi dacă asta i-ar cere-o locuitorii Chişinăului. „Sunt gata să-mi dau demisia doar dacă peste noapte toţi locuitorii Chişinăului se vor mobiliza şi îmi vor cere acest lucru. În acest caz nu am de gând să mă reţin nicio oră la Primărie”, a spus Chirtoacă, citat de IPN.

Declaraţiile vin în contextul cererilor repetate din partea consilierilor municipali privind demisia edilului. Ieri consilierii din Partidul Popular European i-au înmânat lui Chirtoacă o scrisoare cu iniţiativa de a-l demite prin referendum. Potrivit aleşilor locali, plebiscitul ar putea fi organizat odată cu alegerile prezidenţiale din 30 octombrie. Propunerea lor a fost susţinută şi de către consilierii socialişti, care au pledat şi ei în repetate rânduri pentru demiterea primarului prin referendum. Consilierii îl acuză pe edilul capitalei de management defectuos, promovarea în funcţii pe criterii de partid sau de rudenie, fraudarea bugetului municipal şi altele.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.