Potrivit Biroului de reintegrare, delegaţia Republicii Moldova în cadrul negocierilor 5+2 va fi condusă de vicepremierul Gheorghe Bălan. Delegaţia în frunte cu oficialul se deplasează astăzi la Berlin, unde în perioada 2-3 iunie vor fi reluate lucrările Conferinţei permanente pe probleme politice în procesul de reglementare transnistreană (formatul de negocieri 5+2).
              
„Relansarea negocierilor în acest format se datorează eforturilor depuse de autorităţile moldoveneşti, care pledează pentru purtarea unui dialog consecvent, fără careva precondiţii. Apreciem, de asemenea, implicarea considerabilă în acest proces a partenerilor internaţionali, reprezentanţilor mediatorilor şi observatorilor în formatul 5+2, în particular, a Reprezentantului special al Preşedinţiei germane a OSCE, E.S. ambasadorului Cord Meier-Klodt”, se spune în comunicatul Biroului pentru reintegrare.

Amintim că formatul de negocieri 5+2 este reprezentat de Chişinău şi Tiraspol, Federaţia Rusă, Ucraina şi OSCE, precum şi de Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană (observatori).
 
Ultima rundă de negocieri în formatul 5+2 a avut loc la Viena, în iunie 2014.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.