„Eu nu aş da aşa mare importanţă acestui eveniment cum a fost el umflat de Publika şi holdingul ăsta mediatic. Scopul este unul clar. Domnul Plahotniuc a avut tentative din astea de a se legaliza într-un mod sau altul. Vedem că face figuri că părăseşte Parlamentul, pe urmă vrea să revină în calitate de prim-ministru, iată nu i-a reuşit. Acum s-a inventat o funcţie, o vizită în Statele Unite”, a spus analistul politic Victor Ciobanu.

„În viziunea mea, domnul Plahotniuc îşi pregăteşte teren de a se reîntoarce în politica mare şi nu exclud că nu a renunţat la planurile sale de a deveni prim-ministru al Republicii Moldova, tot nu exclud că în august-septembrie va fi o tentativă de a deveni prim-ministru în Republica Moldova, pentru că această persoană niciodată nu face nimic aşa pur şi simplu.” a continuat Stela Jantuan, ex-parlamentar PD.

„Ei nu au vrut să arate că au mers la acest ONG plătind şi că pe drum Plahotniuc şi-a inventat funcţia. El a inventat-o în avion, această funcţie nu era. Aţi văzut că niciun deputat nu ştia, nu există aşa ceva. Eu cred că aceasta face parte din stabilitatea lui Plahotniuc, când la 9 mai vor fi tanchetele americane, iar Plahotniuc face business cu Şevciuk la Tiraspol şi are a treia cetăţenie a Federaţiei Ruse. Asta este în ghilimele stabilitatea pe care o poate oferi acest individ.” a declarat membrul Platformei Demnitate şi Adevăr, Vasile Năstase.

„Eu nu cred în comunicarea PD-ului, nu cred în PD, a dat un simplu guvern ca să îl pună pe oligarhul Plahotniuc premier nu i-a ieşit, oricum el conduce şi PD-ul şi Moldova. Atunci când eşti delegat într-o ţară în mod geopolitic datorită poziţiei ei, atunci vrei o ţară puternic economică şi puternică din punct de vedere a democraţiei, deci sunt convinsă că oligarhului Plahotniuc i s-a făcut cu degetul, i s-a făcut o listă de măsuri pe care trebuie să le facă pentru că o Moldovă slabă, nedemocrată, fără reforme făcute nu va ajuta cu nimic pe nimeni nici Statele Unite nici o altă ţară indiferent de poziţia geo-politică. În discuţiile informale care au loc în acele birouri i se spune clar că trebuie să facă asta, asta, asta, inclusiv recuperarea miliardului, inclusiv găsirea vinovaţilor, inclusiv să termine cu şantajul politicienilor prin procurorul general.” a spus preşedinta delegaţiei Parlamentului European la Comisia de Cooperare UE - Republica Moldova, europarlamentara Monica Macovei, contactată telefonic.