Pe ordinea de zi, afirmă socialiştii, să fie inclus un singur subiect: audierea rapoartelor miniştrilor Apărării, de Interne, al Afacerilor Externe şi Integrării Eeuropene, a şefului Serviciului de Informaţii şi Securitate „pe subiectul traversării frontierei şi aflării ilegale pe teritoriul RM a trupelor şi muniţiilor, tehnicii militare a SUA”.
 
„Considerăm că în rezultatul acestor audieri, funcţionarii care au permis să se întâmple ceea ce s-a întâmplat, ar trebui să fie demişi sau să-şi prezinte benevol demisia. Până atunci, o astfel de decizie este necesară şi la nivelul consiliului suprem de securitate înainte de şedinţa Parlamentului sau nu mai târziu de data de 6 mai 2016. Dislocarea trupelor, manevrele planificate, inclusiv expunerea pe 9 mai a tehnicii militare în PMAN, trebuie interzisă imediat. Prerogativa şi deplinele puteri în acest sens le deţine preşedintele ţării. Sperăm că măcar pe final de mandat ar putea da dovadă de iniţiativă şi va face uz de drepturile şi obligaţiile sale constituţionale”, a menţionat Igor Dodon în cadrul unui briefing.
 
Totodată, liderul PSRM a dat asigurări că „socialiştii nu vor permite în niciun caz ca tehnica militară să defileze în Piaţa Marii Adunări Naţionale pe 9 mai”.