Potrivit sondajului, PSRM ar acumula 17,9%, Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi - 11,9%, PAS, condus de Maia Sandu - 11,1%, Platforma DA, condus de Andrei Năstase - 9% şi PCRM - 5,2%.

Un procent destul de mare al participanţilor la sondaj, 25 la sută, s-au arătat indecişi. În cazul celor decişi, rezultatele sondajului arată în felul următor: PSRM - 28,1%, Partidul Nostru - 18,7%, PAS - 17,4%, Platforma Demnitate şi Adevăr - 14,1% şi PCRM - 8,2%.

Partidele de la guvernare rămân sub pragul electoral: PD a acumulat 4,9%, iar PL - 2,7%.

„Partidele din coaliţie de guvernare cad puternic în opţiunile electorale şi în ceea ce priveşte nivelul de încredere. Cauza este foarte clară: calitatea guvernării începând cu 2009. Partidele de la guvernare nu au răspuns doleanţelor cetăţenilor. Ele nu au reprezentat interesele cetăţenilor, iar asta se referă în special la partidele care au format alianţa stranie din decembrie 2015. Şi liberalii, şi democraţii, şi comuniştii au scăzut grav în opţiunile electorale. Deci membrii Parlamentului votaţi pe listele acestor partide au decepţionat”, a comentat Arcadie Barbăroşie, director executiv al Institutului de Politici Publice.

 PPEM al lui Iurie Leancă a acumulat un scor de 4,7, PLDM - 0,6%, Mişcarea Antimafie - 0,2%.

Sondajul a fost realizat în perioada 16-23 aprilie 2016 pe un eşantion de 1143 de persoane, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de +/- 2.8%.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.