Un nou Barometru al Opiniei Publice îl prezintă pe prim-vicepreşedintele PD, mai nou „coordonator executiv al Consiliului Coaliţiei de guvernare”, drept personalitatea politică în care moldovenii au cea mai mică încredere.

„Am o sugestie pentru domnul Plahotniuc. Cei care lucrează în holdingul său media să nu ne acuze că noi îi facem imagine negativă. Eu îi sugerez să apară în faţa presei şi să răspundă la toate întrebările. Să apară liber, fără lucruri aranjate. Poate să-şi schimbe ratingul dacă convinge presa că este bine intenţionat, că nu trage sforile”, a comentat expertul politic Igor Boţan.

Or, acţiuni precum vizita pe care oligarhul o întreprinde în aceste zile în SUA nu are cum să-i spele imaginea negativă, au adăugat experţii.

„Ceea ce se întâmplă acum este o acţiune de PR. Puteţi să-l întrebaţi cât a costat participarea, ce a discutat, este alaiul pe lângă el persoana principală sau invers, el este luat pe lângă alai. Speculaţiile trebuie disipate”, a adăugat Igor Boţan.

Mai mult, întrebaţi pe cine nu ar vota niciodată pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, moldovenii arată cu degetul la Plahotniuc.

Sondajul a fost realizat în perioada 16-23 aprilie 2016 pe un eşantion de 1143 de persoane, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximă de +/- 2.8%.