„Mă aşteptam la aceste atacuri pentru că am înţeles că acest individ nu joacă după reguli. Nu mă surprinde prea mult, doar că se trece nişte limite. Se trece la familie, copii, părinţii bătrâni. Suntem deja în campanie electorală. Eu sunt cel care depune eforturi pentru a consolida întreaga opoziţie reformatoare, democratică, anticorupţie, antioligarhică, anti-Plahotniuc, pentru a dărâma acest sistem putred care ne îngenunchează. Pe de altă parte este Plahotniuc care vrea să ne dezbine pentru a ne ţine ostatici ani înainte. În ultima perioadă, am văzut că lucrurile nu se mişcă şi e grav, a rămas puţin până la alegerile prezidenţiale pe care le văd ca pe un mijloc de a sparge acest sistem putred. Astfel am iniţiat dialogul cu toate forţele de opoziţie. Pe Plahotniuc asta îl deranjează şi îl sperie cel mai mult. În ianuarie, Plahotniuc a trăit cele mai grele clipe în viaţa sa pentru că atunci am reuşit să adună în PMAN oameni de diferite orientări geopolitice, politice, naţionalităţi, religie. Acum înţelege bine că am revenit la acelaşi proces de consolidare a societăţii şi asta îl face să înnebunească”, a declarat Andrei Năstase.
 
„Într-un astfel de procedeu de manipulare se foloseşte o doză de adevăr care este incontestabil, pe el se face un accent, după care turna zoi cu găleata. Nu privesc asemenea porcării niciodată, pentru că ştiu care este rostul lor. În tehnologiile electorale este un termen care rimează cu rusescul „vodoprovod”. Ele se folosesc pentru a face anumite scurgeri de informaţii după care se preiau de celelalte surse şi se tirajează. Campania electorală abia începe. Miza jocului lui Plahotniuc este că sau Maia Sandu sau Andrei Năstase va fi scos din cursă. Toţi contracandidaţii au dosarele pregătite doar că ele vor fi scoase în funcţie de situaţie şi sondaje”, a accentuat editorialistul Victor Ciobanu.

În aşa-numita investigaţie, tirajată la greu de mass-media controlată de Plahotniuc, se vorbeşte că Andrei Năstase ar avea terenuri cumpărate din „bani furaţi de la BEM”. Liderul PPDA respinge aceste acuzaţii şi explică care este provenienţa acestor terenuri.

„Faptul că am nişte rude, fraţi, conturi bancare, că am casă sigur că sunt lucruri adevărate. Am găsit acolo că eu aş fi cumpărat terenuri din banii pe care le-aş fi furat de la BEM. Am 40 de ani şi am muncit în această viaţă, am fost avocat din 2002 până recent. Nu sunt funcţionar public, nu sunt obligat să fac publice averile. E vorba de casa părintească cu terenul adiacent pe care mama mi le-a donat la un notar public. Apoi e vorba de două cote de pământ: una a mamei mele şi una al bunelului meu, Ion Mustea. Pot mai departe să explic fiecare element din aceste aşa-numite investigaţii”, a adăugat Andrei Năstase.

„Nu merită să explicaţi tot ce spun cei din această „gunoişte”, toată această media-gaşcă a lui Plahotniuc. Aici cuvântul-cheie este BEM. Dacă vă amintiţi toate cazurile anterioare, când clovnii lui Plahotniuc ieşeau cu tot felul de schemuleţe şi pătrăţele, în care trebuia să figureze Filat şi neapărat BEM. Cu ce s-au terminat aceste istorii? Azi avem vreun dosar BEM la Procuratură? Nu. Noi avem caz penal pe judecătoarea Manole care a validat Referendumul, iar procurorul general cere pentru asta să fie cercetată penal. Deci în toate celelalte cazuri nu avem dosare penale: dosarul BEM nu există, dosarul miliardului nu există. Sunt câteva milioane care i se pun în cârcă lui Filat, dar acolo e vorba de mită, în niciun caz nu e vorba de miliard. A fost mediatizat cuvântul „BEM”. Niciun clovn de-al lui Plahotniuc nu poate demonstra legătura dintre banii care au ieşit din BEM”, a conchis Victor Ciobanu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.