„Din 2009 Plahotniuc m-ar fi băgat la puşcărie, dar n-a făcut-o pentru că nu are cum. Sunt un om onest şi mi-am câştigat cinstit fiecare bănuţ. Despre aceste aşa-zise dezvăluiri, că m-am întâlnit cu naşul meu la Frankfurt - mă întâlnesc deschis cu orice om care vrea binele acestei ţări. Nu am de ce da socoteală pentru acest lucru. De ce acum aceste dezvăluiri? Pentru a mă discredita, pentru a pregăti opinia publică de eventuala arestare a mea şi eliminare din cursa prezidenţială. Are deja 4-5 dosare penale pregătite pentru că aş fi organizat dezordini în masă”, a menţionat Andrei Năstase, în cadrul conferinţei susţinute în PMAN.

„Am ajuns să fiu catalogat în ţara mea drept cel mai mare hoţ şi oligarh. Într-o ţară cu justiţie şi presă capturată e imposibil să rezişti acestei maşinării. El mă încearcă de minte, de nervi, încearcă să-mi pună în mână un automat. Nu voi face asta niciodată, nu mă voi transforma într-un criminal ca cel despre care vorbesc generalii şi coloneii că a fost un proxenet şi a vândut fete în Turcia”, a mai spus Năstase.

Totodată, liderul PPDA a declarat că va sesiza instituţiile din Germania pentru persecutarea familiei sale, după ce în filmul recent apărut despre el apare în imagini şi soţia cu copilul său, fotografiaţi în Germania. „Credeam că familia mea va fi în siguranţă în Germania, dar văd că şi acolo se apropie de familia mea şi asta e grav. Voi face tot ce-mi stă în puteri şi ce permite legislaţia germană pentru ca acest pitic să răspundă pentru persecutarea mea şi a familiei mele”, a punctat Andrei Năstase.