„Ceea ce face Plahotniuc chiar nu este o glumă, este urât, este linşaj care continuă de mai mulţi ani de zile. Cred că cine urmăreşte evenimentele din Republica Moldova ştie foarte bine că din 2011, atunci când printre puţinii am avertizat că acest individ vrea să transforme ţara într-o feudă. Iată că încet, încet a transformat-o”, a declarat Năstase.

Andrei Năstase a vorbit şi despre întâlnirile pe care le-a avut la Frankfurt. „Eu mă întâlnesc cu foarte multă lume, în principal cu oamenii care vor bine acestei ţări. Mă întâlnesc şi în Germania, mă întâlnesc şi în alte părţi şi aici. Nu am de ce mă ascunde, nu mă duc prin beciuri, prin cafenele obscure. Nu am nimic de ascuns. Nu am pus la cale niciun fel de destabilizare. Repet, mă întâlnesc cu toţi cei care îi consider prietenii Republicii Moldova. Destabilizarea continuă de ani de zile şi ea se întâmplă aici, nu în Germania, nu în SUA, nu în alte părţi. Ea se întâmplă la noi acasă prin acest regim bazat pe corupţie, bazat pe lucruri foarte urâte, bazat pe capturarea presei, justiţiei. Eu sunt obişnuit cu aceste filmuleţe, mă trezesc dimineaţa şi îmi pun întrebarea: Cam ce ar fi astăzi de aşteptat de la aceste scule mediatice ale lui Plahotniuc”, a menţionat liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr.

„Eu cred că Marin Ciobanu a făcut foarte mult pentru Republica Moldova – a creat acea zonă economică liberă şi a creat foarte multe locuri de muncă, cu salarii foarte bune. Va veni timpul şi vom vorbi şi despre mai multe victime ale acestui regim. Iată că în momentul în care a ieşit de două ori la televizor şi a mers o dată în Germania, alături de membrii Platformei Demnitate şi Adevăr, şi a spus lucrurilor pe nume – asta la deranjat pe Plahotniuc. Iată de ce în timp scurt a trebuit să-l execute”, a adăugat invitatul emisiunii.

În aceeaşi ordine de idei, Năstase a menţionat: „Acolo, în Germania nu te persecută nimeni. Iată de ce „toţi criminalii” din Republica Moldova pleacă, dar acolo sunt oameni normali – fac activităţi, fac afaceri. Este o maşinărie pusă în mişcare de Plahotniuc, linşaj mediatic de care nu poate scăpa nimeni. Am înţeles că am şapte terenuri la Teleneşti cumpărate pe banii pe care i-am furat de la BEM. Anunţ şi pe această cale că mama mea şi ne-a întrebat cum este mai bine: fac un testament?. Şi am mers împreună cu fratele meu, eu fiind mezinul, mi-a scris cota din colhoz de 84 de ari, casa părintească la fel. Sunt nişte tradiţii pe care le respect şi ar fi bine ca aceste scule ale lui Plahotniuc să-mi lase familia în pace”. 

În context, Andrei Năstase a menţionat că va scrie o plângere penală împotriva celor care-i persecută familia. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.