La şedinţa trecută, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a promis că va veni cu un răspuns cu privire la disponibilitatea lui Filip de a venit în plenul legislativului.

„După cum am mai spus, Guvernul prezintă o singură dată în Parlament raportul anual de activitate. Acest lucru a fost discutat cu domnul Filip. Dânsul examinează care este agenda pentru următoarele săptămâni şi va veni ulterior cu un răspuns”, a declarat preşedintele Parlamentului.

„Să fim înţeleşi corect. Noi cerem în temeiul legii care stipulează că Guvernul poate fi audiat în decursul unei sesiuni. Nu vorbim de raportul anual. Vă rog mult la şedinţa următoare să ne spuneţi când totuşi poate guvernul să vină până la finele acestei sesiuni”, a precizat preşedintele fracţiunii PLDM, Tudor Deliu.

Şi de această dată, socialiştii au reamintit că au iniţiat moţiune de cenzură împotriva Guvernului Filip şi au îndemnat deputaţii să-şi pună semnătura pe ea.

Precizăm că la ultima şedinţă a Parlamentului, Andrian Candu a refuzat să supună votului propunerea PLDM de a-l chema pe Filip la audieri, precizând că legea îl obligă pe şeful Guvernului să prezinte deputaţilor doar un raport anual.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.