Referindu-se la prezenţa fostului preşedinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, în cadrul unui forum organizat de Plahotniuc, eveniment mediatizat cu mare zarvă de televiziunile oligarhului, deputatul european îl atenţionează că astfel nu va izbuti să-şi facă un transfer de imagine.

„Dacă domnul Plahotniuc crede că prin întâlniri cu oameni politici de primă mână din Europa va reuşi să îşi sporească credibilitatea acasă, se înşeală, la fel cum s-a înşelat Victor Ponta în România în anii 2012-2014. Noi în România avem această experienţă. Şi domnul Victor Ponta a căutat fotografii, discuţii, întrevederi cu marii lideri ai lumii pentru a se legitima politic acasă şi a compensa pentru lipsa de încredere pe care o avea din partea populaţiei şi nu a reuşit”, declarat Siegfried Mureşan la Europa Liberă.

„Dacă el încearcă să se credibilizeze printr-o transfuzie de încredere de la oameni politici serioşi nu va reuşi. Trebuie să le arătăm cu degetul că e exact ce a încercat Victor Ponta şi nu a reuşit”, a adăugat deputatul european.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.