Despre aceasta anunţă un comunicat al Casei Albe emis după întrevederea dintre şeful Guvernului de la Bucureşti şi vicepreşedintele SUA.

Potrivit sursei, SUA apreciază reformele de până acum ale Guvernului român, dar insistă că o „continuare a progresului” va consolida parteneriatul cu Washingtonul. 

„Vicepreşedintele a lăudat eforturile premierului Cioloş de a implementa reforme critice necesare guvernării şi statului de drept, notând că continuarea progresului în domeniul reformelor va consolida dezvoltarea democratică şi economică a României şi parteneriatul economic dintre România şi Statele Unite ale Americii”, se arată în comunicatul Casei Albe.

Cei doi au discutat despre importanţa dezvoltării sectorului energetic al României pentru securitatea energetică europeană şi au notat necesitatea de a sprijini şi accelera eforturile de reformă ale Republicii Moldova, afirmă comunicatul părţii americane.

Biden a mulţumit prim-ministrului român Cioloş pentru contribuţiile României la Coaliţia contra organizaţiei teroriste Stat Islamic şi la misiunea NATO în Afganistan, exprimându-şi totodată condoleanţele pentru moartea a doi soldaţi români ucişi în Afganistan pe 7 mai.

Totodată, într-un comunicat de presă emis de Guvernul de la Bucureşti, Dacian Cioloş i-a transmis vicepreşedintelui SUA că România doreşte sprijinul activ al SUA pentru o prezenţă Aliată înaintată pe tot flancul estic, de la Marea Baltică până la Marea Neagră.

Prim-ministrul României efectuează o vizită de trei zile în SUA.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.