În context, Mureşan a anunţat că a avut întâlniri cu reprezentanţii PLDM, PPEM, PAS şi Partidul Platforma Demnitatea şi Adevăr.

„Partidul Popular European a comunicat tuturor actorilor politici cu care ne-am întâlnit că aşteptăm să se prezinte cu un candidat unic la alegerile prezidenţiale. Am comunicat foarte clar că aşteptarea Partidului Popular European este ca aceştia să aibă un candidat unic înaintea primului tur. Deci, nu doar să susţină un candidat unic înainte de al doilea tur, ci dacă doresc să aibă o şansă, trebuie să vină cu un candidat unic înainte de primul tur. Dacă nu, există posibilitatea ca partidele proeuropene de centru-dreapta să nu ajungă în cel de al doilea tur. Un mesaj foarte clar - uniţi-vă forţele înaintea alegerilor prezidenţiale şi prezentaţi un singur candidat”, a declarat europarlamentarul precizând că la acest subiect există deschidere din partea acestor formaţiuni.

„Toate aceste partide au fost receptive, au promis că se vor angaja în discuţii. Preşedintele Republicii Moldova trebuie să aibă un ataşament profund faţă de statul de drept, nu trebuie să fie certat cu legea. Şi un ataşament faţă de depolitizarea instituţiilor”, a adăugat Mureşan.

Precizăm că liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, au anunţat că vor prezenta un candidat unic la alegerile prezidenţiale din această toamnă.

Partidul Liberal-Democrat nu şi-a anunţat deocamdată poziţia oficială în acest sens, iar liderul PPEM, Iurie Leancă, a declarat anterior că formaţiunea sa va propune un candidat propriu la prezidenţiale.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.