În opinia lui Armand Goşu, „Platforma Demnitate şi Adevăr este supusă unui atac din toate direcţiile pentru că e singura structură politică autentică anti-sistem, care poate arunca în aer establishmentul de la Chişinău, controlat de către oligarhul Plahotniuc. Şi de asta are acum nevoie Moldova. Trebuie reconstruit de la zero, cu alţi oameni.”

Analistul politic mai spune că: „Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr este un duşman de moarte al actualului status-quo din Moldova, de aceea polarizează, nu lasă pe nimeni indiferent. La fel polarizează foarte bine şi liderul său, Andrei Năstase. Partidul nu este pilotat de forţe externe, liderii improvizează pe loc, cel mai adesea. Şi asta se vede. Nu au niciun fel de resurse financiare. Şi este cel mai atacat mediatic. Nimeni n-ar fi rezistat la acest măcel mediatic. Trebuie să ai nervi de oţel. Deocamdată, Andrei Năstase rezistă”, adaugă Armand Goşu. 

Anterior, şi analistul politic Octavian Ţîcu spunea că: „Toate lucrurile importante care s-au întâmplat din 2015 încoace, toate cedările oligarhiei au fost rezultatul faptului că Platforma DA a reuşit cu ajutorul societăţii să menţină o presiune socială constantă asupra lui Plahotniuc şi a acoliţilor săi”. Potrivit lui Octavian Ţîcu: ”A fost cea mai formidabilă dovadă de mobilizare socială pe care am realizat-o de când suntem stat independent şi acest lucru trebuie să ne dea încredere şi curaj pentru a continua acest efort şi a ne mobiliza exemplar în continuare”. Prim-vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc, nu a răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.