„Azi am vorbit despre apropierea Republicii Moldova de valorile europene. Un aport esenţial în acest sens trebuie să-l aibă Guvernul. Parlamentul oricând poate cere Guvernului raport. Considerăm că 100 de zile este o măsurătoare. Deputaţii trebuie să cunoască ce a reuşit să realizeze Guvernul. ​Rog să uzaţi de dreptul de preşedinte al Parlamentului şi să supuneţi votului”, s-a adresat speakerului preşedintele fracţiunii PLDM, Tudor Deliu.

„Nu este prevăzut de lege, deci nu pot încălca legea. Voi avea însă o discuţie cu premierul Filip. Voi transmite solicitarea”, a spus Andrian Candu.

„Regulamentul Parlamentului prevede audierea activităţii Guvernului o dată în sesiune. Pornind de la faptul că ar putea fi la sfârşitul lui mai, iunie sau iulie, noi solicităm să fie acum, pentru că programul celor 100 de zile e important. În aceste zile, Guvernul trebuia să transpună în paşi concreţi programul de guvernare. Parlamentul trebuie să se încredinţeze că Guvernul urmează exact acea cale. Nu avem un gând ascuns. Vom susţine dacă este bine”, a insistat deputatul PLDM, Iurie Ţap.

„Intraţi în majoritatea parlamentară dacă e bine?”, a întrebat Candu.

„Nu trişaţi, vom susţine dacă e bine, or noi pledăm pentru acele schimbări, pentru reforme”, a punctat liberal-democratul.

În context, liderul PSRM a reamintit că socialiştii au iniţiat moţiune de cenzură contra Guvernului Filip.

„Noi am propus moţiune de cenzură care are deja 24 de semnături. Invit deputaţii care se consideră de opoziţie să veniţi să semnaţi, astfel ca data viitoare, moţiunea să fie depusă. În acest caz, guvernul va fi obligat să vină cu raport. Mai avem nevoie de două semnături”, a spus Dodon.