„Pentru asemenea încălcări se demite cu deferire imediată justiţiei drepte. Este vorba despre rezultatele recensământului, iar ele pot influenţa procese politice, economice, sociale şi de alta natură, capabile să pună începutul unei schimbări aşteptate de societate”, a declarat Năstase.

„Iar schimbarea înseamnă riscuri fatale pentru regimul mafiot. Înseamnă eliberarea din captivitate a instituţiilor celor patru puteri, reforme, anchete penale în cazul devalizărilor produse de-a lungul perioadei de Independenţă, înseamnă arestarea si condamnarea beneficiarilor şi recuperarea banilor şi a altor proprietăţi obţinute ilegal. Iar ca urmare, şi stârpirea procesului de sărăcire premeditată a populaţiei, punerea ţării pe făgaşul normalităţii, inclusiv al bunăstării generale şi particulare”, a adăugat liderul Platformei DA.

Amintim că în cadrul unei şedinţe a cabinetului de miniştri, premierul Pavel Filip a declarat că şeful Biroului Naţional de Statistică ar putea fi demis dacă în trei zile nu va prezenta un raport cu privire la rezultatele Recensământului din 2014. 

Tot atunci, şeful executivului a susţinut că a primit un raport „steril” despre procesul de prelucrare a datelor Recensământului, care nu oferă explicaţii. „Aştept în trei zile o explicaţie foarte clară de la directorul BNS. Dacă nu este în stare să facă o anchetă, va trebui să-şi prezinte demisia”, a declarat Filip.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.