„Mă bucur mult să fiu din nou la Chişinău într-un moment foarte important în cadrul eforturilor noastre comune de a reanima procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Obiectivul meu principal la momentul de faţă este de a evalua dacă Chişinăul şi Tiraspolul şi alţi parteneri internaţionali sunt pregătiţi pentru o astfel de întâlnire la începutul lunii iunie la Berlin”, a declarat reprezentantul al şefului în exerciţiu al OSCE, Cord Meier-Klodt.

„Criteriul cel mai important al succesului nu este ca noi să fim bucuroşi de lansarea negocierilor, dar responsabilitatea noastră este să mişcăm procesul de negocieri pentru binele oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului”, a mai spus oficialul, adăugând că, de fapt, succesul se manifestă nu prin vorbe, dar prin fapte.

Tot astăzi, oficialul european se va întâlni cu negociatorul principal din partea Tiraspolului, Vitali Ignatiev.

Amintim că cea mai recentă întâlnire în formatul 5+2 a avut loc pe 6 iunie 2014, la Viena. De atunci, părţile nu au mai revenit la masa de negocieri, deoarece Tiraspolul a anunţat mai multe condiţii, printre care închiderea dosarelor iniţiate de Procuratura Generală pe numele unor funcţionari din stânga Nistrului.