„Voi candida, la sigur. Dar acum nu ne implicăm cu nimic, deoarece încă nu este clar ce va fi cu aceste alegeri prezidenţiale directe”, a spus preşedintele PCRM, la postul public de radio.

Vladimir Voronin a mai declarat că va miza doar pe PCRM şi că nu va face niciun fel de alianţă cu alte partide, transmite Info-Prim NEO. „Anterior am încercat să negociem cu unele partide, dar unicul lucru pe care l-am auzit de la liderii acestor partide a fost despre locul pe care îl vor avea în lista electorală sau funcţia pe care o vor deţine”, a spus Voronin.

Totodată, Vladimir Voronin l-a acuzat pe Iurie Ciocan, preşedintele CEC, că ar fi fraudat alegerile parlamentare din aprilie 2009. „Deţin informaţia că PCRM a obţinut atunci 62 la sută din sufragii. Iurie Ciocan a făcut tot posibilul şi a prezentat rezultatul de 60 de procente pentru PCRM. Preşedintele CEC a fost influenţat atât din interior, cât şi din exterior. Chiar dacă nu ne-a ajuns un vot să alegem preşedintele, noi am anunţat alegeri anticipate, dar n-am umblat cu cumpăratul deputaţilor”, a declarat liderul comunist.