Potrivit procurorilor, suspecţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Concomitent, Procuratura municipiului Chişinău a declanşat trei cauze penale pentru corupere pasivă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu soldate cu urmări grave, comise de către persoane cu funcţii de răspundere, reprezentanţi ai organelor de control. Printre bănuiţi figurează:

- Inspectoarea principală din cadrul Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii a Consiliului municipal Chişinău – responsabilă de verificarea eliberării autorizaţiei de funcţionare a unităţii de comerţ al cafenelei;

- Şeful secţiei apărare împotriva incendiilor din cadrul Detaşamentului Salvatori şi Pompieri Centru - responsabil de verificarea funcţionării unităţii de comerţ;

- Asistentul medicului igienist al Centrului de sănătate publică al mun. Chişinău – responsabil de verificarea funcţionării localului. 

Totodată, urmărirea penală pe numele celor doi administratori a fost finalizată, iar săptămâna viitoare dosarul acestora va fi trimis în judecată. Proprietarul localului, care şi-a recunoscut parţial vinovăţia, riscă până la 10 ani de închisoare, pe când administratoarea riscă până la şapte ani de închisoare.

Amintim că pe 9 ianuarie, într-o clădire cu două etaje de pe teritoriul Pieţei Centrale din capitală s-a produs un incendiu după ce butelie de gaz a explodat. În consecinţă, 17 oameni au fost răniţi, iar patru persoane şi-au pierdut viaţa.