Despre aceasta anunţă Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, care anunţă că-şi va prezenta poziţia pe marginea proiectului Parlamentului pentru a fi examinată anterior dezbaterilor parlamentare.

Mai multe organizaţii din domeniul mass-media, dar şi unii oficiali europeni şi-au manifestat îngrijorarea faţă de posibila intrare în vigoare a unei asemenea legi.

„Sunt profund îngrijorat de noul proiect de lege din Republica Moldova, care ar putea permite guvernului să blocheze site-uri şi să citească e-mailuri sau mesaje private”, a scris preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, pe contul său de Twitter.

Amintim că Guvernul a aprobat un proiect de lege înaintat de către Ministerul Afacerilor Interne prin care se instituie cenzura internetului. Deşi iniţiativa legislativă este argumentată prin necesitatea combaterii pornografiei infantile şi a terorismului, documentul conţine mai multe prevederi prin care organelor de anchetă obţin dreptul să blocheze site-uri, să verifice email-uri personale, sms-uri şi permite citirea mesajelor Viber, Telegram sau WhatsApp.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.