„Am discutat despre situaţia apărută după semnarea de către Republica Moldova în 2014 a Acordului de asociere şi liber schimb cu Uniunea Europeană, care a afectat în întregime relaţiile comerciale bilaterale", a declarat Serghei Lavrov, citat de agenţia Tass.

„Am stabilit să colaborăm intens pentru găsirea de soluţii la problemele existente. Intenţionăm să organizăm o reuniune a comisiei interguvernamentale ruso-moldovene anul acesta", a precizat şeful diplomaţiei de la Moscova.

La rândul său, Andrei Galbur a menţionat că în cadrul întrevederii au fost abordate şi o serie de chestiuni legate de prezenţa militară rusă în Republica Moldova.

„Poziţiile de principiu ale părţii moldoveneşti cu privire la necesitatea încheierii retragerii sau, eventual, distrugerii muniţiilor, retragerii trupelor şi transformării operaţiunii de menţinere a păcii într-o misiune civilă internaţională nu au suferit o schimbare şi, consider, că acestea, de asemenea, sunt bine cunoscute. În momentul de faţă, ambele părţi au acumulat o serie de îngrijorări în acest domeniu şi acestea au fost exprimate în cadrul discuţiilor”, a declarat Andrei Galbur.

„În acelaşi timp, ambele părţi, la fel, înţeleg, că în lipsa unui dialog pertinent în acest sens, nu vom reuşi să progresăm nici în soluţionarea acestei probleme în întregime, nici în înlăturarea unor anumite preocupări. Cred că dispoziţia noastră comună este de a promova dialogul în pofida diferenţelor de poziţii”, a adăugat şeful diplomaţiei de la Chişinău.

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Andrei Galbur, efectuează o vizită de două zile la Moscova.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.