„În calitate de preşedinte al Tineretului Liberal r. Ştefan Vodă, vicepreşedinte al Clubului Studenţilor Liberali şi vicepreşedinte al filialei teritoriale r. Ştefan Vodă, declar că părăsesc rândurile acestei echipe din 10 motive”, spune Alexandru Topolenco.

Motivele enumerate de vicepreşedintele organizaţiei teritoriale Ştefan Vodă:

  1. Persoanele care au devenit membri nu sunt luaţi în seamă. După ce aderă, se uită de ei.
  2. Cererea de a aduce un procuror european şi de a întoarce miliardul înapoi în vistieria statului a devenit o idee utopică pentru PL.
  3. Promisiunile care au fost adresate tinerilor pentru a-i promova şi a-i susţine în a nu pleca din ţară a devenit chiar inversul, tinerii sunt trădaţi şi dezamăgiţi, fiind nevoiţi să fugă din acest stat captiv.
  4. În cadrul partidului nu predomină ideile liberale şi democratice, persistă dictatura: „Şefu o spus, asta e lege!”
  5. Membrii sunt minţiţi cu plasamentul în listele electorale, fiind schimbate peste noapte.
  6. Tinerii specialişti din rândul Clubului Studenţilor Liberali şi Tineretul Liberal sunt daţi uitării, cu toate că lor li se cântă un cântec de dimineaţă până seara că ei sunt motorul societăţii, că anume pe ei se bazează întreaga echipă a PL.
  7. Filialele teritoriale nu sunt luate în seamă.
  8. În caz că acţionezi conform gândirii proprii, eşti sunat de la Partid şi poţi fi ameninţat, intimidat cu vorba: „Şefu o spus că te dă afară din partid”, exemplul viu fiind ieşirea mea în faţa oamenilor pe 24 aprilie cu un cuvânt de susţinere la adresa cetăţenilor.
  9. Ideea de apropiere de UE şi Unirea cu România a devenit un hit după care se ascund adevăratele feţe ale stataliştilor, fapt confirmat prin votul Alinei Zotea la APCE.
  10. Vă îndemn să ieşiţi în faţa oamenilor şi să vă cereţi scuze pentru tot ce aţi făcut contra alegătorilor, susţinătorilor şi în faţa membrilor de partid.
Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.