Acesta a depus o cerere în acest sens la Consiliul Uniunii Avocaţilor, fără să indice pentru ce merite ar fi trebui decorat cu distincţia supremă în stat.

Contactat telefonic, Valerian Mînzat a declarat pentru jurnal.md: „Aceasta este o informaţie pe care nu o confirm. Cineva încearcă sa facă un tam-tam pe seama mea.” a spus avocatul.

Mînzat, avocatul cunoscut opiniei publice pentru petrecerile luxoase pe care le organizează, dar şi pentru că acum doi ani i-a oferit iubitei sale de 8 martie un Porsche de 45 de mii de euro, a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, însă sentinţa nu este definitivă.

Valerian Mînzat, fost angajat al Poliţiei Criminale, a fost învinuit de procurori că, în 2009, în urma unei înţelegeri prealabile cu Ion Taran, care, pe atunci, era şeful Secţiei investigare a accidentelor rutiere a Comisariatului General de Poliţie, şi cu Dorel Găină, şef al Secţiei asistenţă juridică în cadrul companiei de asigurări „Moldasig”, au înscenat un accident rutier, cu intenţia de a obţine despăgubiri de la acea companie de asigurări.

Mînzat obişnuieşte să-şi etaleze pe reţelele de socializare maşinile scumpe, hainele şi accesoriile de lux şi postează poze de la staţiunile exclusiviste şi de la petrecerile mondene. Recent, acesta şi-ar fi închiriat chiar şi un avion pentru călătorii.

Precizăm că Valerian Mînzat are o relaţie cu fiica fostului deputat PLDM Simion Furdui.