„Eu cred că e o activitate reuşită. Acest Guvern a fost format într-o situaţie foarte delicată, după furtul miliardului, după multe dezamăgiri ale cetăţenilor, şi faptul că astăzi avem o stabilitate politică, se plătesc pensiile şi salariile, se fac reforme, ceea ce înseamnă că putem reveni la situaţia pe care am avut-o începând cu 2009 - sprijin din afară, din partea FMI, a UE. Este totuşi reuşita majorităţii şi, în primul rând, a Guvernului, care este motorul dezvoltării economiei RM. Din păcate, încă nu putem vorbi despre o economie funcţională, dar este un început bun. Timp e puţin pentru a rezolva problemele care s-au acumulat, într-o noapte nu se rezolvă toate problemele”, a spus liderul PL, Mihai Ghimpu, după şedinţa Parlamentului.

Întrebat dacă nu regretă votul pe care l-a dat pentru Guvernul Filip, Ghimpu a declarat: „Dacă m-aş fi gândit la mine şi la colegii mei din partid, poate nu făceam acest pas, dar n-am pus niciodată prioritate pe numele meu şi al partidului, ci am luat decizii pentru cetăţeni. Altă soluţie n-a fost. Nu eu am decis această configuraţie, majoritate, dar votul cetăţenilor de la alegerile din 2014”.

De menţionat că restul parlamentarilor au criticat dur activitatea cabinetului de miniştri. Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că Guvernul Filip va fi demis la fel cum a fost învestit, adică „la miez de noapte”. Comuniştii au spus că în RM nu există nicio dezvoltare, că inflaţia mănâncă veniturile cetăţenilor, iar preţurile la medicamente au explodat. La rândul lor, liberal-democraţii au calificat activitatea de 100 de zile a Guvernului drept un eşec. Liderul fracţiunii PLDM, Tudor Deliu, a spus că nu doar liberal-democraţii sunt de această părere, ci că şi misiunile diplomatice şi partenerii externi sunt de părere că Guvernul Filip nu a reuşit. „Actuala guvernare nocturnă sau lunatică încearcă să promoveze reformele tot pe la miez de noapte. De aceea RM are nevoie de o altă guvernare, pentru că deplasarea în teritoriu şi ducerea coşurilor cu ouă şi pască asta nu înseamnă că Moldova creşte”, a punctat liberal-democratul.