„Suntem un guvern deschis pentru consultări şi discuţii. Fiecare cetăţean reprezintă un partener al guvernului. Mă consult şi cu colegii de la PD, şi cu domnul Plahotniuc, care este prim-vicepreşedinte al partidului, precum şi cu toţi colegii din majoritatea parlamentară şi cu cei din opoziţie”, a declarat Filip.

„În calitate de premier, sunt un om raţional, sunt şi inginer. Cunosc în profunzime ce înseamnă un act de guvernare, că acesta cade pe umerii premierului, apoi pe întreg cabinetul de miniştri, care ia decizii încotro merge ţara”, a adăugat Pavel Filip.

Amintim că Guvernul Filip a fost votat cu mare grabă pe 20 ianuarie de majoritatea parlamentară, iar miniştrii au depus jurământul la miez de noapte.

Venirea lui Filip în fruntea guvernului a fost criticată dur de societatea civilă. Mai mulţi analişti politici şi oficiali străini au declarat că premierul este de fapt, marioneta lui Plahotniuc, acesta din urmă eşuând în încercarea de a pune mâna pe şefia guvernului după ce a fost respins de şeful statului.

Pentru asocierea sa cu Plahotniuc, Pavel Filip a fost pus la zid chiar în Parlamentul European. Eurodeputaţii l-au întrebat cum va scăpa de influenţa oligarhului Vladimir Plahotniuc, care stă în calea integrării europene a Republicii Moldova.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.