„Dacă ne aducem aminte, după învestirea Guvernului majoritatea miniştrilor au ieşit cu planuri triumfaliste, zicând ce vor face pe parcursul a 100 de zile. Guvernul este cel care a fost învestit de către Parlament şi era normal ca domnul Filip, împreună cu cabinetul de miniştri, să vină în Parlament şi să raporteze ce s-a reuşit în această perioadă. Care sunt cele mai mari promisiuni pe care le-au făcut atunci? Că vor insista în continuare pe reforma în organele de drept. Cunoaşteţi foarte bine ce există astăzi în RM, cu atât mai mult exemplul de ieri, cu numirea judecătorilor la Curtea Supremă de Justiţie. Numirea pentru un alt mandat a domnului Poalelungi ne convinge că mişcarea în reforma justiţiei este egală cu zero. Mai departe, reforma în economie, iată aici ar trebui să punem accentul, pe ameliorarea condiţiilor de trai pentru cetăţeni, însă şi aici iniţiativele sunt egale cu zero”, a declarat Tudor Deliu astăzi, la Parlament.

Totodată,  liderul fracţiunii PLDM a spus că nici promisiunile cu privire la depolitizarea organelor de reglementare, supraveghere şi control nu au fost îndeplinite. 

„Sunt zero la ziua de astăzi, iar argumente sunt foarte multe, să luăm chiar şi discuţiile din Parlament când noi, PLDM, am venit cu unele proiecte de legi, ca să încercăm a schimba modalitatea de numire a şefilor acestor instituţii. Lucrul acesta nu-l spun doar eu, ci şi misiunile diplomatice care sunt în RM, partenerii noştri externi, că totuşi Guvernul Filip în această perioadă de 100 de zile nu s-a isprăvit. Promisiuni au fost făcute multe, dar între promisiuni şi fapte distanţa e mare”, susţine Deliu.

„Noi continuăm să credem că actuala guvernare nocturnă sau lunatică încearcă să promoveze reformele tot pe la miez de noapte. De aceea RM are nevoie de o altă guvernare, pentru că deplasarea în teritoriu şi ducerea coşurilor cu ouă şi pască asta nu înseamnă că Moldova creşte”, a punctat liberal-democratul.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.