„Cunoaşteţi foarte bine situaţia în care s-a pomenit un număr foarte mare de cetăţeni, în jur de 36 de mii, care după indexare s-au lipsit de un supliment financiar la pensie, pentru că au depăşit plafonul de 1500 de lei şi nu au beneficiat de suport. Astfel, s-au trezit după 1 aprilie că veniturile lor cumulative din pensii şi suplimente financiare au fost mai mici decât cele pe care le-au primit până la 1 aprilie. Acest lucru se datorează unui mecanism defectuos. Pentru a evita astfel de probleme PCRM a venit cu un proiect de lege fundamental care rezolvă această problemă şi puteam evita această problemă în 2015. Noi am propus să perfecţionăm modalitatea de calcul al pensiei şi am propus o componentă nouă suplimentară. Guvernul face doar declaraţii populiste, aşa cum a făcut în prima lectură, zicând că este un proiect bun, că avem soluţii pozitive, iar în final aţi văzut şi astăzi că a refuzat să voteze acest proiect în lectura a doua, care vine cu soluţii durabile ”, a declarat Oxana Domenti.
 
„Comasarea proiectului guvernului şi proiectului 3 oferea posibilitatea conducerii să compenseze pierderile şi să introducă pensia de bază. Cauza comportamentului majorităţii este doar o lipsă a intelectualităţii. Noi am fost obligaţi să protestăm faţă de această atitudine. Noi prognozăm că proiectul numărul 3 va fi pus la întuneric, până când conducerea va fura idea, va schimba două cuvinte şi îl vor prezenta ca al său”, a menţionat deputatul comunist Oleg Reidman.

Precizăm că în cadrul şedinţei legislativului, majoritatea deputaţilor au votat ca proiectele 3, care prevede modificarea articolului privind pensiile de asigurări sociale, şi, respectiv, 127, care prevede indexarea pensiilor, să fie votate separat.