Astfel, în Parlament ar ajunge partide extraparlamentare de opoziţie, devansând detaşat actualele partide de la putere. Sondajul prezintă atât rezultatele pe ţară, cât şi în particular pe Chişinău. La întrebarea „Cu ce partid aţi vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare”, 21% dintre participanţii din teritoriu au spus că ar vota cu Partidul Nostru, 20% - cu Partidul Socialiştilor, iar câte 12 la sută au spus că ar vota cu Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate.

Preferinţele în capitală diferă substanţial. Astfel, 21% dintre chişinăuieni ar vota cu partidul Maiei Sandu, 20% - cu partidul condus de Andrei Năstase, iar 19% - cu partidul lui Igor Dodon. Formaţiunea lui Usatîi ar lua mult mai puţin în capitală - 11%.

În Parlament ar putea accede, la limită, doar două dintre actualele partide parlamentare - PD (7% pe ţară) şi PCRM (6% pe ţară). Ambele ar lua însă mult sub pragul electoral în capitală - doar câte 3%.

Totodată, studiul arată că numărul celor care îşi doresc alegeri anticipate este în creştere. Acum 70% din populaţia ţării îşi doreşte anticipate, spre deosebire de octombrie 2015, când 66% pleda pentru anticipate.

 
Sondajul a fost realizat de Institutul Republican Internaţional în luna martie, pe un eşantion de 1.500 de persoane cu drept de vot. Marja de eroare este de 2,8 la sută.