„Am avut discuţii cu fracţiunea PCRM, care s-a expus că va semna moţiunea. Le-am propus să o pregătim împreună. Noi avem un draft şi vom discuta deja asupra textului. Totodată, am iniţiat discuţiile cu fracţiunea PLDM. Am vorbit şi cu preşedintele fracţiunii PD, i-am sugerat domnului Lupu că poate o susţin şi ei, cred că au dubii în legătură cu modalitatea spectaculoasă şi nocturnă în care acest guvern a depus jurământul. Poate Filip pleacă singur. Şi cu PLDM am avut discuţii. Am vorbit cu doamna Palihovici la Strasbourg, unde am fost în deplasare de serviciu, şi astăzi deja cu reprezentanţii fracţiunii PLDM. Ei au spus că se vor convoca pentru a lua o decizie. Noi sperăm mult că moţiunea de cenzură va fi votată nu numai de minimum necesar, adică de 26 de deputaţi. Ar fi bine să fie votată de 40 de deputaţi din opoziţie”, a spus Dodon.

Liderul PSRM a precizat că motivele principale care vor fi expuse în moţiune sunt capturarea statului şi instituţiilor statului, precum şi lipsa reformelor la capitolul social şi economic, cât şi în alte sectoare de care este responsabil Guvernul.

„Scopul nostru e ca moţiunea să fie dezbătută în Parlament nu mai târziu de a doua jumătate a lunii mai şi noi insistăm ca alegerile parlamentare anticipate să aibă loc odată cu cele prezidenţiale, pe 30 octombrie. Şi atunci cea mai rapidă variantă legală şi constituţională ar fi demisia Guvernului până la sfârşitul lunii mai. Acest lucru este posibil dacă va exista presiunea societăţii, prin protestul care va avea loc în aceste zile de odihnă (24 aprilie, n.r.), dar şi prin proteste în luna mai”, a adăugat Dodon.