„Mai sunt foarte multe etape de parcurs, ţara trebuie să dea, înainte de toate, un semnal de echilibru şi asumare a politicilor europene în faţa propriilor cetăţeni şi a partenerilor externi. E nevoie de progrese concrete în ceea ce priveşte mai multe capitole, de la justiţie la economie. Populaţia are aşteptări fireşti din partea clasei politice pentru un trai mai bun, mai prosper şi la standarde europene. Oamenii au fost dezamăgiţi, e momentul livrării rezultatelor pozitive sau guvernarea va avea surprize din stradă”, a menţionat deputatul european.

Andi Cristea mai sune că Chişinăul trebuie să fie dispus să înveţe şi să muncească, precizând că este important şi ca autorităţile din Republica Moldova să solicite ajutorul României şi să dea dovadă bună-credinţă în acţiune.

„Republica Moldova are avantajul că poate învăţa din experienţa României la capitolul reforme preaderare şi parcurs european. Atâta timp cât Chişinăul se arată dispus să înveţe, să aplice şi să muncească, Bucureştiul va fi un partener de nădejde. Bucureştiul poate face mereu mai mult pentru Republica Moldova, dar e important ca şi la Chişinău să ne solicite ajutorul, să se arate bună-credinţă în acţiune, şi să existe coordonare optimă pe palierele de interes comun”, a adăugat eurodeputatul.

„România poate face un lobby eficient la Bruxelles pentru Republica Moldova cu condiţia ca la Chişinău să se înţeleagă că nu mai merg cosmetizările, ci doar soluţiile reale. Fără o gândire pe termen lung şi o stabilitate concretă, mă tem că acest lucru rămâne doar la stadiul de deziderat. Republica Moldova are un viitor comun cu România în Uniunea Europeană, însă toţi partenerii externi, inclusiv România, aşteaptă rezultate concrete şi măsuri coerente din partea Chişinăului”, a adăugat Andi Cristea.