Iagupov este ferm convins că guvernanţi nu muncesc onest, din această cauză nimeni nu va căuta responsabilul de jaful din sistemul bancar, astfel, într-un final, vinovatul va rămâne nepedepsit.

„Toţi ştiu cine e de vină. De vină sunt oamenii care guvernează ţara. Jumătate de ţară e coruptă. Societatea e prinsă de o caracatiţa mafiotă. Ei nu au un pic de dragoste faţă de acest pământ şi oamenii care muncesc onest. Din cauza aceasta nimeni n-o să-l caute pe vinovat că să-l tragă la răspundere. Acei oameni care au făcut acest furt, mi-e şi milă de ei, căci nu–şi dau seama ce fac”, a declarat Roman Iagupov.

Amintim că sistemul bancar din Republica Moldova a fost puternic zdruncinat în ultimii ani în urma unor delapidări de miliarde de lei. Potrivit experţilor economici, cele mai mari furturi ar fi avut loc după ce statul a cedat pachetul majoritar de acţiuni de la Banca de Economii.

Ulterior, BEM-ul, Banca Socială şi Unibank a acordat credite neperformante în valoare de zeci de miliarde de lei şi au ajuns în prag de faliment. În consecinţă, Banca Naţională a introdus administrare specială la cele trei bănci. Totodată, raportul Kroll care a investigat furtul de la băncile vizate, a arătat că gaura financiară de la cele trei instituţii se ridică la 18 miliarde de lei.