Decizia de modificare şi completare a Regulamentul privind acreditarea reprezentanţilor mass-media la Parlament a fost luată în cadrul şedinţei Biroului Permanent. Astfel, se va permite accesul cameramanilor în sala de şedinţe plenare, în lojile situate la nivelul superior al sălii, în limita locurilor disponibile.

Modificările au fost operate în baza soluţiilor identificate pe platforma Grupului de lucru Parlament - mass-media şi consultate cu reprezentanţii mass-media, parte a acestui Grup de lucru.

Totodată, Parlamentul va continua să furnizeze imagini video, de la cele 6 camere instalate în sala de şedinţe, tuturor instituţiilor mass-media.
 
Amintim că presa nu a avut acces în sala de şedinţe a Parlamentului din 2014, când deputaţii s-au mutat în clădirea renovată, devastată în timpul protestelor din aprilie 2009. Ziariştii pot urmări discuţiile din legislativ prin intermediul unor monitoare instalate într-o sală destinată presei, imaginile fiind regizate de un angajat al Parlamentului.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.