Prezent la emisiune, analistul Oazu Nantoi a subliniat că Moldova se află într-un proces de degradare perpetuă, iar cei care sunt la momentul actual la cârma ţării, tratează poporul ca pe o adevărată turmă. „Acţiunile guvernării din ultimul timp ne demonstrează că Republica Moldova se află într-un proces de degradare continuă. Felul cum a procedat CEC-ul cu iniţiativa referendumului de modificare a Constituţiei este o repetiţie mai fierbinte. Este o acţiune care demonstrează instaurarea unui regim autoritar, iar noi suntem programaţi pentru această degradare. Guvernarea ne tratează ca pe o turmă, suntem trataţi cu dispreţ şi fac ce vor cu noi. Este bine că în Manifestul Forului Civic, adoptat anterior, ne-am asumat dreptul la revoltă”, a declarat Nantoi. 

Totodată, unul dintre membrii CEC, Ştefan Urâtu, cel care a dezvăluit anterior că alegerile parlamentare de pe 30 noiembrie 2014 şi cele locale din 2015 au fost fraudate, a declarat la „Politica” că Iurie Ciocan nu este la prima abatere şi că preşedintele CEC-ului are posibilitatea de a manipula rezultatele alegerilor. „Despre faptul că CEC va respinge iniţiativa Platformei DA se ştia mai demult. Curtea Constituţională le-a prelungit special mandatele membrilor CEC, care au expirat încă în februarie. Alegerile parlamentare din 2014 au fost fraudate. Iurie Ciocan manipulează rezultatele alegerilor de la un calculator conectat la registrul electronic al alegerilor”, a spus Urâtu.
 
În acest context, membrul Platformei DA, Vasile Năstase, a anunţat că vor fi reluate protestele pentru a scoate ţara din captivitate. Astfel, următoarea mobilizare va avea loc pe 24 aprilie, duminică, în PMAN. Însă până atunci protestatarii vor manifesta la instituţiile statului care sunt influenţate politic.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.