În cadrul emisiunii, invitaţii au declarat că data de 30 octombrie este un termen tardiv pentru alegerile prezidenţiale, iar această perioadă va fi folosită de cei de la guvernare pentru a manipula cetăţenii.

„Este clar că acest lucru se face cu gândul de a propulsa la postul de preşedinte al Republicii Moldova o persoană care va fi cuminte şi va răspunde intereselor acelui grup care face acest lucru. Din acest punct de vedere cred că calculele au fost făcute. De ce toamna? S-a terminat vara, s-a strâns roada, tulburelul a început, oamenii sunt aşa mai blânzi cumva. Nu este exclus că poate chiar şi nişte bani trebuie să vină în această perioadă sau cineva trebuie să fie pus la puşcărie, nişte sentinţe trebuie să fie proclamate, spectacole”, a declarat analistul politic Anatol Ţăranu.

În cadrul unei intervenţii telefonice analistul politic Vladimir Socor, a declarat că oligarhul Vladimir Plahotniuc ar avea puse la cale două scenarii posibile pentru alegerile prezidenţiale.

„Un scenariu ar fi ca în turul al doilea al alegerilor să intre un candidat al domnului Plahotniuc, omul dânsului împotriva unui candidat deschis pro rus şi în această situaţie domnul Plahotniuc, dictatorul nedeclarat al statului, să facă un apel către toţi cetăţenii să voteze pentru candidatul domnului Plahotniuc. Celălalt scenariu ar fi să ajungă la o înţelegere cu unul dintre liderii pro ruşi”, a menţionat analistul, Vladimir Socor.

Analiştii au declarat că pentru Republica Moldova singura ieşire din impas sunt protestele, iar cetăţenii ar trebui să se unească şi să lupte împotriva dictaturii oligarhice.

Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru a comenta declaraţiile în care a fost vizat. Amintim că ieri, Consiliul Marii Adunări Naţionale a anunţat organizarea unui nou protest de amploare, care va avea loc pe 24 aprilie, ora 12:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.