Reporterul de la Publika l-a telefonat pe Andrei Năstase şi l-a întrebat despre filmarea casei sale cu drona, de către Today.md. Mai exact, „dacă locuinţa de pe Drumul Schinoasei îi aparţine”. Asta chiar dacă Ziarul de Gardă a realizat o investigaţie încă în decembrie 2015, publicând şi poze cu casa, şi documentul de la Cadastru în care este scris negru pe alb că Andrei Năstase deţine o casă pe strada Andrei Vînaru.

Deşi atât cei de la Today.md, cât şi cei de la Publika TV puteau să depună un minim efort pentru a verifica informaţiile de pe Cadastru pentru a afla pe ce stradă se află casa lui Andrei Năstase, din motive neclare aceştia au tirajat o adresă falsă.

Mai mult, în discuţia cu reporterul Publika TV Andrei Năstase spune explicit: „Nu ştiu ce a filmat Today. Nu am casă pe Drumul Schinoasei, casa mea este pe altă stradă.”

Astfel, în timp ce Năstase recunoaşte că are casă, doar că pe altă stradă, şi spune că NU ŞTIE ce a filmat Today cu drona, Publika TV a tălmăcit declaraţiile pe dos.

„El a declarat că nu are nicio legătură cu locuinţa filmată”, scrie Publika, citând şi declaraţia lui Andrei Năstase, care spune doar că nu a văzut ce a filmat Today şi, respectiv, nu ştie despre ce este vorba. Mai mult, Publika a ignorat total declaraţia lui Andrei Năstase, care a spus că are o casă, dar nu e pe Drumul Schinoasei.

Reproducem discuţia lui Andrei Năstase cu reporterul Publika TV.

- Colegii noştri de la Today au filmat casa dvs. cu drona. Este chiar casa dvs. de pe Drumul Schinoasei?
- Nu ştiu ce au filmat colegii dvs. şi nu mă interesează ce face Today. Today este o maşinărie propagandistică, plătită din miliardul furat de Plahotniuc şi de Shor. Şi nu am încredere în această... Dacă vreţi, puteţi să veniţi într-o seară la mine acasă şi o să v-o arăt, nu trebuie s-o filmaţi cu drona.
- Aveţi o casă, casa dvs. pe Drumul Schinoasei, da?
- Nu. Nu am o casă pe Drumul Schinoasei. Casa mea este pe altă stradă.

Şi ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Andrei Năstase a declarat că Publika TV a manipulat în reportajul despre casa sa.

Amintim că despre averile membrilor Consiliului Marii Adunări Naţionale, inclusiv a preşedintelui CMAN, Andrei Năstase, a scris Ziarul de Gardă încă în luna decembrie 2015, care a şi publicat documentele de la Cadastru, cu adresa corectă şi toate informaţiile.