„Este o singură instituţie media care tirajează aceste informaţii. Şi pentru această instituţie media nu comentez absolut nimic. Propaganda şi ziaristica nu au nimic în comun”, a declarat Tănase în cadrul emisiunii În Profunzime de la Pro TV.

Anterior preşedintele Curţii Constituţionale a fost acuzat de către regretatul deputat PLDM, Ion Butmalai, că ar fi fost complice la legalizarea atacurilor raider asupra Băncii de Economii.

Butmalai cita documente de la SIS din care ar rezulta că Tănase a participat pe data de 7 aprilie 2012, împreună cu preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi, la o întâlnire secretă cu Dorin Damir, omul de încredere şi finul de cununie al controversatului deputat PD, Vladimir Plahotniuc şi cu Victor Berlinski, reprezentantul de atunci al acţionarilor minoritari ai BEM. Atunci ar fi pus la cale schema de legalizare a acţiunilor de tip raider la Banca de Economii.

Alexandru Tănase a evitat să comenteze acuzaţiile în repetate rânduri. Nu a comentat nici Dorin Damir. În schimb, şeful CSJ a emis un comunicat în care a declarat că în acea perioadă nu s-ar fi aflat în ţară, dar a fost contrazis de Poliţia de Frontieră, pentru ca ulterior să afirme că de fapt, a petrecut toată ziua la Condriţa şi nu cu oricine, ci tocmai cu şeful statului şi fostul premier.

Atunci, spusele lui Poalelungi nu au fost confirmate nici de şeful statului, nici de fostul premier, ci doar de prietenul său Berlinski, care a negat, la rândul său, acuzaţiile.

Precizăm că atacurile raider la BEM au început în 2011, prin preluarea unui pachet de 18 la sută de acţiuni, deţinut de doi oameni de afaceri. Ulterior Înalta Curte de Justiţie de la Londra a constat că beneficiar al acelor acţiuni a fost Plahotniuc.