„Aseară, în timp ce mă aflam la o întâlnire cu reprezentanţi ai Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova, în preajma casei mele s-au plimbat maşinile lui Damir. Din informaţiile care mi-au fost furnizate, sursa nu pot s-o divulg, acesta s-a plimbat în jurul casei mele şi după asta s-a oprit la cineva în preajmă acolo. De acum ancheta ar trebui să stabilească la cine anume şi ce anume a făcut la acel individ”, a declarat Năstase.

În context, liderul Platformei DA a făcut un apel către instituţiile internaţionale, precizând că ţara nu mai poate trăi în genunchi. „Am fost o perioadă filat de către cinci maşini în acelaşi timp, maşini cu numere transnistrene, toate Mercedes, cu E în faţă, unul mă lăsa, altul mă prelua. Iată de ce fac apel către instituţiile internaţionale să ia act de acest lucru, să intervină şi să monitorizeze şi să nu admită în Republica Moldova persecuţii chiar şi fizice celor care protestează, protestează nu pentru ei, ci pentru binele acestei ţări, pentru schimbare în această ţară, pentru că nu mai putem trăi în genunchi în faţa unui proxenet cum este Plahotniuc şi a clanului lui mafiotic care a capturat statul, a capturat instituţiile de drept şi de reglementare”, a spus Andrei Năstase.

„Eu astăzi, în mod normal, ar fi trebuit să mă duc la procuratură. Eu nu mă pot duce la Harunjen care este mai rău decât Gurin, mai aservit decât Gurin. Degeaba mă duc acolo. Ei ar trebui să investigheze ce caută în jurul casei mele scula lui Plahotniuc sau cel care-l serveşte pe Plahotniuc şi se ştie foarte bine cum acest individ a fost implicat în 7 aprilie 2009, la iniţiativa lui şi a altor indivizi din anturajul lui Plahotniuc erau intentate dosare penale. Sunt nişte lucruri foarte şi foarte grave pe care eu le sesizez opiniei publice naţionale şi internaţionale”, punctat Năstase.

Contactat de Jurnal TV, Dorin Damir nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile.