„Nu vreau să polemizez cu ambasadorul. Am avut o întâlnire cu ei şi le-am spus direct în faţă: ceea ce fac ei acum nu este corect. Când se fura miliardul, ei tăceau, parcă nu existau aici. După ce s-a furat miliardul, după ce a fost cineva închis, au apărut că lucrurile stau prost. Trebuiau atunci să vadă lucruri”, a declarat Ghimpu la postul public de televiziune.

Liderul PL afirmă că actuala guvernare implementează reforme şi le-a cerut partenerilor europeni să precizeze care anume sunt domeniile care au nevoie de schimbări.

„Acum noi facem reforme. Guvernatorul e ales. Procurorul şi-a dat demisia. Legi condiţionate de Consiliul de miniştri de la Bruxelles au fost votate. Ce nu facem noi acum? Nu putem într-o noapte să votăm. Că noi avem de la partenerii europeni o carte de vreo 82 de pagini cu problemele pe care trebuie să le rezolvăm. Unde au fost când noi, liberalii, ceream reforme şi spuneam că se fură. Noi am venit şi ne-am apucat de reforme. Concret, ce nu se face?”, a întrebat Ghimpu.

Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Phil Batson, a criticat recent guvernarea de la Chişinău că nu învaţă din propriile greşeli şi continuă să mimeze reformele. Diplomatul a accetuat că donatorii vor putea adopta strategii de suport financiar doar atunci când vor fi siguri că reformele au devenit reale şi ireversibile. Totodată, Phil Batson a accentuat că în Republica Moldova a fost creat un sistem distrugător, care protejează interesele unei elite, atât pe interiorul său, cât şi în afara lui. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.