„Cu câteva minute în urmă a fost adoptată o hotărâre ilegală, neconstituţională şi antipopulară a Comisiei Electorale. Membrii acestei comisii, aflaţi în situaţia unui mandat expirat au avut de ales între: voinţa lui Plahotniuc şi a prostituatelor sale politice din majoritatea parlamentară, încropit pe baze de şantaj şi corupere, pe de o parte, şi voinţa populară de modificare a modului de alegere a preşedintelui, exprimată în sondajele ultimilor ani cu peste 90% din respondenţi, materializată în cadrul iniţiativei civice a Platformei Demnitate şi Adevăr de cele peste 400 000 de semnături, de două ori mai mult decât cifra cerută de Constituţie pentru declanşarea referendumului constituţional”, a scris Năstase pe o reţea de socializare.

„Comisia Electorală a nesocotit şi spiritul, şi litera legii supreme şi a ales să satisfacă interesele juntei plahotniuciste. Dovada elocventă a acestui fapt o constituie şi încercarea membrilor CEC de a se ascunde după corespondenţele Curţii Constituţionale cu Filat şi Dodon, după cifre halucinante şi interpretări criminale ale Constituţiei, batjocorite de-a lungul timpului de toate guvernările”, a menţionat liderul Platformei DA.

„Vom continua cu contestarea în instanţele de judecată a hotărârii CEC, vom solicita ridicarea excepţiilor de neconstituţionalitate, iar în final ne vom adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În paralel, având în vedere activităţile criminale de ultimă oră ale guvernării, ignorarea revendicărilor populare şi a recomandărilor partenerilor de dezvoltare, neinvestigarea reală a furtului de miliarde şi nerecuperarea acestora, împovărarea cetăţenilor cu taxe, tarife şi preturi majorate ca urmare a furtului secolului, punerea pe umerii oamenilor a recuperării de către BNM a miliardelor furate din rezervele naţionale, coroborate şi cu încălcarea rezoluţiilor Forumului Civic privind organizarea alegerilor parlamentare concomitent cu cele prezidenţiale şi încălcarea termenelor constituţionale de numire a datei alegerilor prezidenţiale, după o consultare cu reprezentanţii CMAN, ai Forumului Civic, ai partidelor de opoziţie, vom chema întreaga ţară, inclusiv cetăţenii din diaspora la un protest de mare amploare”, a continuat Năstase.

Comisia Electorală Centrală a respins propunerea de a efectua referendumul pentru modificarea Constituţiei în vederea alegerii şi demiterii şefului statului de către popor, limitarea imunităţii parlamentare şi reducerea numărului de deputaţi. Totodată, CEC a anulat înregistrarea grupului de iniţiativă. Şedinţa Comisiei Electorale a durat două ore şi a decurs cu dispute, întreruperi şi huiduieli la adresa preşedintelui Comisiei.