„Am două zile de când am plecat din Moldova, într-o deplasare de investigare pe cont propriu a jafului secolului. Pot spune cu tărie - sunt pe drumul cel drept. Am aflat unde ascunde cetăţeanul rus Vladimir Plahotniuc o bună parte din miliardul furat de la cetăţenii mei”, afirmă Andrei Năstase.

„Şi tot de două zile, proxenetul şi-a trimis sconcşii în mahalaua mea, să-mi terorizeze familia şi vecinii de pe str. Andrei Vanaru, să intoxice atmosfera, să-mi spurce Casa. Mă adresez pe această cale autorităţilor abilitate, serviciului deratizare, în mod special, să intervină de urgenţă. Pute, domnilor, tare mai pute”, adaugă Năstase.

Liderul Platformei DA susţine că va avea grijă ca Plahotniuc să ajungă după gratii în urma unui proces echitabil.

„De Peşte, vă asigur, mă voi ocupa eu. Voi avea grijă să aibă de toate la puşcărie, unde va ajunge pe baza celui mai echitabil proces posibil”, conchide Andrei Năstase.

investigaţie a Ziarului de Gardă a scos la iveală legătura dintre Plahotniuc şi băncile din Riga, care au servit drept „porţi europene” pentru preluarea controlului asupra a trei bănci din Republica Moldova şi care ulterior au ajuns să fie lichidate din cauza unei fraude bancare de aproximativ un miliard de dolari.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.