Potrivit acestuia, Cioclea ar fi un nou pion care va fi controlat de oligarhii de la guvernare.

„Eu nu cunosc personal cine este acest candidat. Dar sunt ferm convins că oligarhii nu vor alege pentru acest post o persoană care nu îi va asculta. Poate este un profesionist, dar deocamdată nu ştim, nu l-am văzut şi nu am discutat cu el, nu i-am studiat CV-ul şi nici nu i-am dat întrebări în plenul Parlamentului. Chiar dacă are o anumită experienţă, sunt ferm convins că numirea sa în această funcţie a fost coordonată cu oligarhii. Şi va îndeplini doar sarcinile care vor fi spuse de către regimul oligarhic de la guvernare”, a declarat Igor Dodon, notează independent.md citând actualităţi.md.

Dodon susţine că actualul regim de la guvernare nu ar accepta nici în ruptul capului o persoană care să nu poată fi controlată de oligarhi pentru conducerea Băncii Naţionale.

„BNM este prea importantă pentru oligarhi. Este vorba de fluxurile financiar-bancare, de fluxurile comerciale, acoperirea furturilor de miliarde care ar putea să mai aibă loc în următorii ani. De aceea, noi suntem ferm convinşi că oligarhii şi-au pus omul lor în funcţia de guvernator al BNM”, a mai declarat politicianul.

În acelaşi timp, liderul PSRM a subliniat că socialiştii nu vor vota categoric niciun candidat pentru nicio funcţie în actualul parlament, atâta timp cât instituţiile statului se află în captivitatea oligarhilor.

Sergiu Cioclea a fost propus de comisia de selectare pentru funcţia de guvernator al Băncii Naţionale.

Acesta are 42 de ani şi şi-a făcut studiile şi a muncit în Franţa în ultimii aproape 20 de ani. Este economist specializat pe Pieţele Emergente, în special din Europa Centrală şi de Est, Rusia, CSI şi Turcia. Sergiu Cioclea a fost coleg de clasă cu actualul guvernator, Dorin Drăguţanu.