Speakerul, Adrian Candu a declarat că iniţierea procedurilor necesare la va face chiar astăzi, pentru a accelera examinarea şi desemnare candidatului. „Iniţierea procedurii o voi face chiar astăzi, astfel ca săptămâna viitoare să aibă loc procedurile de examinare şi desemnare a candidatului şi aici mă refer la lucrările la comisiile juridice. Voi face solicitare Biroului Permanent că la şedinţele din săptămâna viitoare să examineze şi subiectul respectiv”, a susţinut Candu.

„După cum cunoaşteţi ieri comisia specială pentru selectarea candidatului la funcţia de guvernator a BNM la ales pe Sergiu Cioclea. Astăzi am avut discuţii cu dumnealui, sunt impresionat de studiile şi experienţa din domeniu. Am avut şi discuţii tehnice, dar şi chestiuni de pregătire”, a mai adăugat Preşedintele Parlamentului.

Amintim că Sergiu Cioclea are 17 ani de experienţă în sectorul financiar-bancar, are diplomă de master la Universitatea Pantheon-Assas din Paris şi, pe lângă cetăţenia RM, deţine cetăţenie română şi franceză. În prezent, acesta deţine funcţia de membru în Comitetul Executiv al băncii BNP PARIBAS ZAO din Rusia. În perioada 2008-2015 a deţinut funcţia de Director Gerant, şef al Departamentului Finanţe Corporative.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.